گزارش اجمالی بیستوهفتمین دورة جایزة جهانی کتاب سال
در این دوره پس از گزینش اولیه از میان بیش از 2300 عنوان كتاب شناسایی شده با موضوعات مختلف مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، 154 اثر (100 عنوان در حوزه مطالعات اسلامی و 54 عنوان در حوزه مطالعات ایرانی) توسط بیش از 34 داور مورد ارزیابی قرارگرفت و سرانجام از بین 39 اثر راه یافته به مرحله پایانی، با مشورت هیئت علمی، 6 کتاب زیر به عنوان آثار برگزیده این دوره معرفی گردید.
در بخش «مطالعات اسلامی» آثاری در شاخههای مطالعاتی: علوم قرآنی و ترجمه قرآن، هنر و معماری اسلامی، تاریخ علم، اقتصاد اسلامی، علم كلام، فقه و حقوق اسلامی، تصوف و عرفان اسلامی، تاریخ اسلام و تمدن اسلامی، فلسفه اسلامی، مطالعات شیعی، اسلام معاصر، و در بخش «مطالعات ایرانی» آثاری در شاخههای مطالعاتی: تاریخ و جغرافیای ایران بزرگ، تاریخ، تمدن و زبانهای ایران باستان، هنر و معماری ایران، زبان و ادبیات فارسی، صنایع دستی و صنعت گردشگری، جامعهشناسی ایران و ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی، بررسی و ارزیابی شد.
کتابهای ارزیابی شده در این دوره به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، چینی، عربی، بنگالی، هندی، مالایی، ترکی آذربایجانی، ترکی استانبولی، بوده است و برگزیدگان این دوره از کشورهای آلمان، چین، روسیه و فنلاند هستند.
1- خداینامگ: شاهنامۀ فارسیِ میانه، یاکو هِمین-آنتیلا، بریل، 2018.
2- مبانی طبیعیات ابن سینا: منابع یونانی و نوآوریهای عربی، آندرئاس لَمِر، دگروتر، 2017.
3- چرخش روسیه بهسمت ایران: شرقشناسی در دیپلماسی و خدمات اطلاعاتی، دِنیس وُلکوف، انتشارات دانشگاه کمبریج، 2018.
4- مطالعاتی در باب تاریخ عقلانیت در ایران باستان: ادای سهمی به نظریۀ عصرِ محوری، گوتز کونیگ، هاراسویتز فرلاگ، 2018.
5- حمل و هستیشناسی: مطالعات و متون در باب خوانشهای سینوی و پساـ سینوی از مقولات ارسطو، اَلِکْساندِرکالبارْزیک، دگروتر، 2018.
6- تاریخ قصهنویسی ایران: از اوستا تا قرن 21 میلادی، مو هونگ یان، دانشگاه جه جیانگ، 2019.